Idén nem akármilyen apropóval tartották meg Müncenben a sör legnagyobb ünnepét, az Octoberfestet. 2010-ben kereken 200. alkalommal került sor Európa egyik legnagyobb közösségi tivornyapartijára. A mai napiprezi e jeles évfordulónak állít emléket, de mindenekelőtt lássuk néhány számot a szeptember 18. és október 4. között lezajlott rendezvényről:

  • 6,4 millió látogató
  • Több, mint 7 millió korsó elpusztított sör, ami félmillióval több a tavalyi eredménynél
  • Több mint félmillió látogató elfogyaszott 310 ezer liter, kimondottan az idei jubileumi Octoberfestre főzött sörkülönlegességet
  • Több, mint 4500 tárgyat adtak le a talált tárgyak osztályára, amelyek többsége kocsikulcs, személyi igazolvány, útlevél, pénztárca és mobiltelefon volt, de akadt néhány szokatlan elhagyott tárgy is - úgy, mint egy rózsaszín vibrátor, egy korbács, néhány fogsor és egy nyúl.
  • Mivel az idei népünnepély az megszokottnál néhány nappal hosszabb volt, 10%-kal több áram (3,068,000 kWh), víz (100,000 m3) és gáz (240,000 m3) fogyott mint a korábbi években.
  • A 2011-es Octoberfestig már csak 343-at kell aludni!


PILLANATKÉPEK EURÓPA LEGNAGYOBB ÖSSZNÉPI TIVORNYÁJÁRÓL

Kisállat-biztosítás Online - Kutya, macska

A bejegyzés trackback címe:

https://napippt.blog.hu/api/trackback/id/tr402357659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása